„e-Figyelő” kiállítás a Lenkeyben – Beszámoló

„e-Figyelő” kiállítás a Lenkeyben – Beszámoló

A Kaptárkő Egyesület a Fenntarthatóság Felé Egyesület és Magyar Természetvédők Szövetsége országos kampánya keretében akciónapot szervezett az elektronikai eszközök környezeti és társadalmi hatásairól. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az elektronikai eszközök előállításához, használatához kapcsolódó környezeti és társadalmi problémákra, elsősorban a mobiltelefonok és számítógépek példáján keresztül, valamint a tervezett elavulás elleni fellépés fontosságára.

A november 11-15-ig tartó rendezvényen az Elektronikai eszközök valódi élete kiállítással vártuk a látogatókat, valamint aláírást is gyűjtöttünk a tervezett elavulás elleni petíciónkhoz, melyben javasoljuk a döntéshozóknak a tervezett elavulás büntethetőségét, és a tartós fogyasztási cikkek jótállásának öt, majd tíz évre emelését. A kiállítással az intézményben évek óta megrendezésre kerülő Makk Marci héthez kapcsolódtunk az intézményvezető kérésére. A Makk Marci hét koncepciója az egészséges élet, étkezés, mentális egészség, tehát jól illeszkedett a kiállítás anyaga a hét tematikájához. A kiállítás a főfolyosón került felállításra, ahol nemcsak minden iskolás és pedagógus fordul meg nap, mint nap, hanem a gyermekeiket kísérő szülők, illetve a nem az intézménybe járó, de ott valamilyen foglalkozáson résztvevők is. A Makk Marci hét miatt Eger város polgármestere, a helyi sajtó képviselői, sőt még a Markhot Ferenc Kórház képviselői is találkozhattak a kiállítás anyagával.

A megnyitón az alsós osztályok képviselői, illetve a felsős napközis gyermekek vettek részt. A gyermekek és pedagógusok egyaránt örültek a témának.

Comments are closed.