Kis -Viszoka

Kis -Viszoka

Időpont: 2020. január 31 – február 02. (3 nap; 2 éjszaka)

1.nap:
Pénteken délután indulunk, ki-ki a maga tempójában. A telekocsik összeszervezésében segítünk. Találkozó este 7 órakor a Sziléziai-házban.
(A házhoz a szállóvendégeknek fel lehet menni autóval is, de előtte le kell adni a kocsi adatait – ennek összeszervezését mi végezzük. A parkolás 20 €/nap).
Szállásunk itt lesz, 6-8 fős emeletes ágyas szobákban.

2.nap:
Reggel korai kelés után indulunk neki a Felkai-völgynek. A Hosszú-tó után megkezdődik a kaptató, mely nyáron láncokkal biztosított, most inkább havas–jeges, mászós. Innen egy éles sziklás gerincen felmászunk a környék legszebb kilátópontjára, a Kis-Viszoka 2428 m magas csúcsára. Csúcscsokik, csúcsfotók, és vissza a házhoz, ahová a sötétedés óráiban érkezünk meg. Este sörök társaságában múlatjuk az időt.

táv: 12 km
szint: 760 m
menetidő: 8 óra

3.nap:
Reggeli után nekivágunk a ház felett magasodó Szoliszkónak, mely 2117 m magas. Reggeli után összepakolunk, és lecsorgunk Poprádra. Innen még nem indulunk haza, hanem a Szlovák-paradicsom jégfalai felé vesszük az irányt. Itt egy néhány órás jégmászásra adjuk a fejünket. A jégfalak gyakran ki vannak építve, úgyhogy akár felsőzve is lehet gyakorolni.

táv: 10 km
menetidő: 5-6 óra

Nehézség
Téli magashegyi hegymászótúra, téli körülmények között. Szédülésmentességet igényel, az út során többször kitett gerinceken, havas, jeges, sziklás terepen haladunk. Szükséges a hágóvas és a jégcsákány használatának ismerete.

Utazás:
Egyénileg. A telekocsik összeszervezésében segítünk.

Szükséges felszerelés:
Bakancs: mindenképp megfelelően merev talpú bakancs szükséges, amelyre fel lehet csatolni a hágóvasat. A bakancsra mindenképp szükséges kamásli!

Ruházat: víz és szélálló „lélegző” ruházat szükséges (elsősorban nadrág és kabát), amely réteges öltözködést tesz lehetővé, megfelelő mozgásteret biztosít, az izzadságot átengedi, de a vizet és a szelet kirekeszti.
Szükséges meleg aláöltözet.
Sapka és kesztyű. Kesztyűből két pár, egy vastagabb, és egy vékonyabb. Szeles időben nem árt egy maszk, vagy akár egy kendő az arcod elé.
Napszemüveg, naptej (legalább 30 faktor) az UV ellen.
Beülő, egy HMS karabiner, jégcsákány, hágóvas. Ezeket korlátozott számban tudunk biztosítani. A teljes szett bérlése a teljes programra: 6500 Ft.
Lavinajeladó (Pieps) – ezt bérelned kell (a bérlésben tudunk segíteni).
Hótalp: a Felkai-völgyben, a mély hóban való talpaláshoz
Ne feledjük: magashegységben pillanatok alatt megváltozhat az időjárás! – ezt ruhatárad összeállításánál vedd figyelembe.

Szállás:
A Sziléziai-házban, egy 6-8 fős emeletes ágyas szobában. A szobához tartozik vizesblokk.

Étkezés
Egyénileg. A menedékházakban konyha működik, ahol kapható meleg étel, de a saját kajádat is fogyaszthatod. Napközbenre a túrára szendvicsalapanyagokat hozz magaddal, meg csokit és egyéb nassolnivalót.

Részvételi díj:
Egyesületi tagoknak: 32 500 Ft
Nem egyesületi tagoknak: 37 500 Ft
Jelentkezéssel a részvételi díj befizetésével válik aktívvá (az utalási adatokat a jelentkezés után küldi  meg neked a túravezető!!)

Jelentkezési határidő: január 6. (péntek)
Jelentkezés és egyéb infók a túravezetőnél emailben vagy telefonon. (kleindavideger@gmail.com, +36-30-5070747)

A részvételi díj tartalmazza:
szállást két éjszakára a menedékházban
a szervezést és a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:
kiutazást (telekocsi rendszerben – ennek a költsége várhatólag 10 000 Ft körül alakul)
felszerelés bérlését (6 500 Ft a beülő, HMS, jégcsákány, hágóvas)
hótalp: 3500 Ft
utasbiztosítást (ha van ÖAV tagságod, az is jó)

Résztvevők létszáma: 6 fő

Túravezető:
Klein Dávid
kleindavideger@gmail.com
+36-30-5070747

Comments are closed.